Justine De Jonckheere uit Wevelgem Miss België 2011

Wevelgem - Na de Brugse Cilou Annys vorig jaar, gaat ook dit jaar een West-Vlaamse met het kroontje van Miss België lopen. De 18-jarige Justine De Jonckheere uit Wevelgem bleek na een spannende avond de beste van zestien meisjes.

Vooral haar spontaniteit, enthousiasme en tweetaligheid maakten van haar een terechte miss. Justine begon in oktober aan haar studies rechten aan de KULAK maar zet die nu voor een tijdje on hold om zich volledig te concentreren op haar jaar als Miss België. Justine was met haar 18 de jongste finaliste. En o ja, ze is nog vrijgezel.

Derde West-Vlaamse op vijf jaar

Justine is de derde West-Vlaamse Miss België op vijf jaar tijd na Annelien Coorevits in 2007 en Cilou Annys in 2010. Toeval? Zit er iets in het water? Of is het gewoon de West-Vlaamse grond. Cilou verwoordde het alvast als volgt: “West-Vlamingen hebben spirit, doorzettingsvermogen en veel goede wil en dat zijn aspecten die zeker bij Miss België wel van pas komen.” Justine zelf hield het in een eerste reactie op de goede grond in West-Vlaanderen.

Met Peugeot naar huis

Naast heel wat cadeaus mag de nieuwe Miss ook met een splinternieuwe Peugeot naar huis, geen probleem want rijden kan ze al: “Al moet ik enkel nog mijn rijbewijs halen”, lacht ze. Justine woont in de Menenstraat in Wevelgem en is enig kind. Naast de nieuwe miss deed er nog een andere Wevelgemse mee aan de finale: Lynn Pynoo. Zij geraakte niet tot bij de laatste 10 finalistes. De Waalse Chloé Saive werd eerste eredame, Larissa De Castro uit Sint-Niklaas tweede eredame.

(TD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen en ook in het journaal van Focus-WTV. (http://kw.rnews.be/nl/regio/wvl/nieuws/algemeen/justine-de-jonckheere-uit-wevelgem-miss-belgie-2011/article-1194921124029.htm)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...