Justine De Jonckheere is Miss België 2011

Justine De Jonckheere mag zich een jaar lang Miss België noemen. In het Casino van Knokke veroverde de Wevelgemse het kroontje. Chloé Saive uit Villers l'Evêque werd eerste eredame en Larissa De Castro uit Sint-Niklaas tweede eredame. Marieke Meelberghs werd ook nog verkozen tot Miss Sympathie.

De finale van Miss België ging van start met 16 finalistes. Deze 16 werden relatief snel herleid tot 10 meisjes. Chloé Saive, Larissa De Castro, Sara Vermassen, Lucie Demaret, Justine De Jonckheere, Lara Binet, Alizée Lagasse, Ayse Özdemir, Shana Smeets en Marieke Meelberghs bleven in de running voor het lint van Miss België 2011.

Na een nieuwe stemronde bleven Sara Vermassen, Chloé Saive, Shana Smeets, Justine De Jonckheere en Larissa De Castro over. Zij zouden onderling uitmaken wie de nieuwe Miss België zou worden en wie de titel van eredame zou krijgen. Opvallend was wel dat Wallonië enkel vertegenwoordigd werd door Chloé Saive. De andere finalistes kwamen één voor één uit Vlaanderen.

Een laatste stemronde moest uitsluitsel brengen. Justine De Jonckheere, een 18-jarige studente in de Rechten, mocht uiteindelijk het lint van Miss België 2011 in ontvangst nemen. Ex-miss Cilou Annys overhandigde haar de kroon en de bijhorende kussen. Eerste eredame werd Chloé Saive en de titel van tweede eredame was voor Larissa De Castro.

Opnieuw is West-Vlaanderen aan het feest, want Justine komt uit het Zuid- West-Vlaamse Wevelgem. De Rechtenstudente was de jongste finaliste en studeert aan het Kortrijkse Kulak. Eind deze maand moet ze haar examens afleggen, maar of dat ook zal gebeuren is weinig waarschijnlijk. (http://manoeuvre.be/babes/missverkiezingen/justine-de-jonckheere-miss-belgie-2011)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...